Publicación
Identification of emerging hazards in mussels by the Galician emerging food safety risks network (RISEGAL). A first approach
Cabo M.L., Romalde J., Simal J., Gago-Martínez A., Giráldez J, Bernárdez M., Pascual del Hierro S., Pousa A., Manaia C.M., Abreu J. & Rodríguez-Herrera J. Foods, 2020, 9, 1641.
Publicación
Estudio preliminar de percepción de riesgos en seguridad alimentaria en Galicia
Bernárdez M., Herrera J.J, Martínez L & Cabo M.L. Alimentaria nº 519, diciembre 2020 – enero 2021.
Publicación
Emerging marine biotoxins in seafood from european coasts: incidence and analytical challenges
Estevez P., Castro D., Pequeño-Valtierra A., Giráldez J. & Gago-Martínez A. Foods, 2019, 8(5), 149.
Publicación
Detection of Hepatitis E virus in shellfish harvesting areas from Galicia (Northwestern Spain)
Rivadulla E., Varela M., Mesquita J., Nascimento M. & Romalde J. Viruses, 2019, 11, 618.
Publicación
Preliminary results on the evaluation of the occurrence of tetrodotoxin associated to marine Vibrio spp. in bivalves from the Galician Rías (northwest of Spain)
Leão J., Lozano A., Giráldez J., Vilariño Ó. & Gago-Martínez A. Marine Drugs, 2018, 16(3), 81.
Charla
Importancia de la identificación de riesgos emergentes en seguridad alimentaria
Marta López impartió esta charla en la Facultad de Ciencias da Universidad de Vigo, en el Campus de Ourense, para alumnos de Grado de Tecnología de Alimentos (28 octubre 2019)
Conferencia
Detection and genotyping of human sapovirus in clinical and shellfish samples from Galicia
Jesús Romalde presentó los resultados de este trabajo de investigación en la 12ª Conferencia Internacional de Sanidad de Moluscos Bivalvos (9-13 setiembre de 2019, Ensenada, Baja California, México)
Conferencia
Resultados obtenidos en la Red Gallega de Riesgos Emergentes en Seguridad Alimentaria (RISEGAL)
Marta López Cabo hizo esta presentación en la AESAN el 11 de junio de 2019 (Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, Madrid)
Conferencia
A first approach to identify food safety emerging hazards in bivalve shellfish by the Galician Food Safety Emerging Risks Network
Marta López Cabo presentó resultados de investigación en el congreso One Health European Joint Programme on Foodborne Zoonoses, Antimicrobial Resistance and Emerging Threats (EJP ASM 2019, 22-24 maio, Dublin)
Conferencia
Prevalence of human enteric viruses in shellfish from Galicia (NW Spain): A 20-year perspective
Jesús Romalde presentó los resultados de este trabajo de investigación en la sesión “Viruses in Food & Water & their Public Health Impacts” do congreso 6th Food and Environmental Virology Conference, ISFEV 2018 (7-10 Outubro, Arizona State University).
Autores do artigo: Jesús Romalde, Enrique Rivadulla, Miguel Varela, Juan Barja
Póster
Sapovirus and Aichi virus associated to imported shellfish from developing countries
Congreso 6th Food and Environmental Virology Conference, ISFEV 2018 (7-10 Outubro, Arizona)
Autores: Enrique Rivadulla, Miguel F Varela, Antía Loureiro, Jesús L Romalde
Conferencia
20 años de estudios sobre la prevalencia de virus entéricos humanos en moluscos de Galicia
Jesús L. Romalde hizo esta presentación en el XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos (SEM, 17-20 de septiembre de 2018, Tarragona)