Publicación

Identification of emerging hazards in mussels by the Galician emerging food safety risks network (RISEGAL). A first approach

Cabo M.L., Romalde J., Simal J., Gago-Martínez A., Giráldez J, Bernárdez M., Pascual del Hierro S., Pousa A., Manaia C.M., Abreu J. & Rodríguez-Herrera J. Foods, 2020, 9, 1641.

Publicación

Estudio preliminar de percepción de riesgos en seguridad alimentaria en Galicia

Bernárdez M., Herrera J.J, Martínez L & Cabo M.L. Alimentaria nº 519, diciembre 2020 – enero 2021.

Publicación

Emerging marine biotoxins in seafood from european coasts: incidence and analytical challenges

Estevez P., Castro D., Pequeño-Valtierra A., Giráldez J. & Gago-Martínez A. Foods, 2019, 8(5), 149.

Publicación

Detection of Hepatitis E virus in shellfish harvesting areas from Galicia (Northwestern Spain)

Rivadulla E., Varela M., Mesquita J., Nascimento M. & Romalde J. Viruses, 2019, 11, 618.

Publicación

Preliminary results on the evaluation of the occurrence of tetrodotoxin associated to marine Vibrio spp. in bivalves from the Galician Rías (northwest of Spain)

Leão J., Lozano A., Giráldez J., Vilariño Ó. & Gago-Martínez A. Marine Drugs, 2018, 16(3), 81.

Charla

Importancia de la identificación de riesgos emergentes en seguridad alimentaria

Marta López impartió esta charla en la Facultad de Ciencias da Universidad de Vigo, en el Campus de Ourense, para alumnos de Grado de Tecnología de Alimentos (28 octubre 2019)

Conferencia

Detection and genotyping of human sapovirus in clinical and shellfish samples from Galicia

Jesús Romalde presentó los resultados de este trabajo de investigación en la 12ª Conferencia Internacional de Sanidad de Moluscos Bivalvos (9-13 setiembre de 2019, Ensenada, Baja California, México)

Conferencia

Resultados obtenidos en la Red Gallega de Riesgos Emergentes en Seguridad Alimentaria (RISEGAL)

Marta López Cabo hizo esta presentación en la AESAN el 11 de junio de 2019 (Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, Madrid)

Conferencia

A first approach to identify food safety emerging hazards in bivalve shellfish by the Galician Food Safety Emerging Risks Network

Marta López Cabo presentó resultados de investigación en el congreso One Health European Joint Programme on Foodborne Zoonoses, Antimicrobial Resistance and Emerging Threats (EJP ASM 2019, 22-24 maio, Dublin)

Conferencia

Prevalence of human enteric viruses in shellfish from Galicia (NW Spain): A 20-year perspective

Jesús Romalde presentó los resultados de este trabajo de investigación en la sesión “Viruses in Food & Water & their Public Health Impacts” do congreso 6th Food and Environmental Virology Conference, ISFEV 2018 (7-10 Outubro, Arizona State University).

Autores do artigo: Jesús Romalde, Enrique Rivadulla, Miguel Varela, Juan Barja

Póster

Sapovirus and Aichi virus associated to imported shellfish from developing countries

Congreso 6th Food and Environmental Virology Conference, ISFEV 2018 (7-10 Outubro, Arizona)

Autores: Enrique Rivadulla, Miguel F Varela, Antía Loureiro, Jesús L Romalde

ver póster

Conferencia

20 años de estudios sobre la prevalencia de virus entéricos humanos en moluscos de Galicia

Jesús L. Romalde hizo esta presentación en el XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos (SEM, 17-20 de septiembre de 2018, Tarragona)